Verkkosilmälasiteollisuus on äskettäin kokenut valtavan läpimurron, eikä silmälasien ostaminen verkosta ole koskaan ollut helpompaa. Salaisuus täydellisesti istuvan lasiparin valintaan on yksinkertainen: tunne kokosi. Ymmärrämme tietenkin, että virheetön istuvuus on olennainen, mutta samalla haastava. Olemme koonneet tämän kokotaulukon, joka voi mahdollisesti vastata kaikkiin kysymyksiin, joita olet tähän asti googlannut. Selvitetään kaikki täydellisen koon, kehyksen mittojen ja DIY-mittaamisvinkkien kanssa.

Miten valita oikea kehys

Reseptilaseja sekä aurinkolaseja koskevassa tapauksessa on tarpeen ymmärtää useita kehyksen ulottuvuuksia, jotka ovat tärkeitä koon valinnassa. Mitkä nämä ovat?

  

Linssin leveys on linssin vaakasuora halkaisija sen leveimmässä kohdassa, jota optometristit yleensä kutsuvat 'silmäkooksi'.

Linssin korkeus mittaa linssiä pystysuunnassa sen korkeimmassa kohdassa, ja sitä kutsutaan usein 'standardiksi'. Huolimatta epäonnistuneesta tosiasiasta, että eri merkeillä on erilaiset 'standardi' korkeuden määritelmät, se on yleensä noin 32-38 millimetriä.

Sillan leveys mittaa vaakasuoraan osan nenäsi yläpuolella linssien välillä, joka vaihtelee yleensä 14-24 millimetriä.

Sangan pituus mittaa sangan saranasta etupuolella sangan loppuun korvasi takana, mukaan lukien taivutus. Se kuuluu yleensä yhteen kolmesta standardista - 135, 140 tai 145 millimetriä.

Kuinka löytää täydellinen koko?

Vinkki #1: Tarkista nykyisen kehyksesi koko


Olet edellä pelissä, jos sinulla on jo pari silmälaseja kotona. Jos katsot lasiesi sisäpuolelle, löydät useimmissa tapauksissa sarjan numeroita, jotka ilmaisevat kehyksen koon ja näyttävät tältä: 52 [] 22 145. Jokainen lasipari on erilainen, ja koon tiedot voivat olla eri paikoissa - yleensä lasin sisäpuolella, sillalla tai korvaosassa. Mitä nämä numerot tarkoittavat? Se on erittäin yksinkertaista. Jos numerot ovat 52 22 145, kehyksesi mitat ovat:

• 52 mm linssin leveys
• 22 mm sillan leveys
• 145 mm sangan pituus

Kun olet tarkistanut nämä mitat, vertaa niitä juuri valitsemiesi lasien mittoihin. Jos ne ovat samankaltaisia, jatka! Sen pitäisi olla oikea istuvuus sinulle.

Vinkki #2: Mittaa nykyinen kehys itse


Jos numerot eivät ole painettuna kehyksiisi, se ei ole maailmanloppu. Tulee hetki, jolloin näytät manuaaliset taitosi! Nyt kun olet jo oppinut, mitkä mitat sinun tulee tuntea määrittääksesi kehyskokosi, voit helposti mitata ne millimetrimittalla tai mittanauhalla. DIY-aktiviteetti päivälle on valmis, ja olet jälleen askelta lähempänä uusien lasiesi täydellistä istuvuutta.

Vinkki #3: Käytä luottokorttia

Emme vitsaile. Luottokortin leveys on suunnilleen sama kuin standardilinssin leveys (määritellään myös 'M' tai 'keskikokoiseksi'), ja se voi olla täydellinen työkalu auttamaan sinua tässä tilanteessa.

  

Ota luottokortti, asetu peilin eteen, aseta kortin reuna nenäsi keskelle ja katso, mihin toinen reuna päättyy. Jos kortti päättyy silmäsi loppuun, mene standardikoon mukaan (M). Jos se ulottuu silmäsi loppua pidemmälle, istuvuutesi on pieni (S). Jos kortti ei sen sijaan yllä silmäsi loppuun, kokosi on suuri (L). Siinä se. Nopea ja helppo.

Vinkki #4: Käytä virtuaalista sovitusta


Lasiesi mittaamisen lisäksi, kokeile käyttää virtuaalista sovitusta. Jokaisella meistä on erilainen kasvot koon, muodon tai muiden ominaisuuksien suhteen. Taikapeili on loistava tapa nähdä, miltä lasit näyttävät ja sopivat sinulle. Voit kokeilla tuhansia muotoja, värejä, tyyppejä ja merkkejä, kunnes löydät täydellisen - kaikki tämä kotisi mukavuudesta. Ollen lumoutuneita uusimmasta teknologiasta, kuten me, meidän on myönnettävä, että nämä mittaukset eivät vielä ole tarkkoja, ja suosittelemme pitämään 2-3 millimetrin toleranssin käytettäessä mitä tahansa virtuaalista sovitustyökalua.

TIETÄÄKÖ SITÄ...?


• Monet lasit ovat yleiskokoisia, joten ne sopivat useimmille ihmisille, kuten reseptilasit omasta OiO by eyerim -kollektiostamme tai Kohe by eyerim -sarjasta.
• Suurimmalle osalle ihmisiä standardikoko (M) on oikea.
• Monet merkit valmistavat aina reseptilasejaan ja aurinkolasejaan standardikokoisina. He valmistavat vain suurempia / pienempiä kokoja, jos kyseessä ovat bestsellerit.

Joten mikä on oikea koko? Yksi kysymys, ja kuitenkin niin monta erilaista tapaa vastata. Tarkista nykyisen kehyksesi, testaa DIY-taitosi, ota luottokortti lompakostasi tai kytke web-kamerasi päälle ja käytä virtuaalista sovitusta. Et koskaan enää osta laseja, jotka eivät sovi! Selaa eyerim-verkkokauppaa ja löydä itsellesi täydellinen pari!